Questions Based On Number System

Questions Based On Number System
April 28, 2013 1 Comment Uncategorized Preety Uzlain

Questions Based On Number System

1) Look at this series: U32, V29, __, X23, Y20, … What number should fill the blank?

a) W26
b) W32
c) V26
d) X33

2) Look at this series: XXIV, XX, __, XII, VIII, … What number should fill the blank?

A) XXI
B) XIV
C) XVI
D) XXIV

3) Look at this series: J14, L16, __, P20, R22, … What number should fill the blank?

a) M18
b) O20
c) N16
d) N18


4) Look at this series: F2, __, D8, C16, B32, … What number should fill the blank?

a) G4
b) E4
c) E2
d) F4

5) Look at this series: 70, 71, 76, __, 81, 86, 70, 91, … What number should fill the blank?

a) 80
b) 71
c) 70
d) 78

6) Look at this series: 664, 332, 340, 170, ____, 89, … What number should fill the blank?

a) 178
b) 85
c) 100
d) 285

7) Look at this series: 8, 43, 11, 41, __, 39, 17, … What number should fill in the blank?

a) 22
b) 14
c) 10
d) 45

8) Look at this series: VI, 10, V, 11, __, 12, III, … What number should fill the blank?

a) IV
b) 13
c) VI
d) II

9) Look at this series: 72, 76, 73, 77, 74, __, 75, … What number should fill the blank?

a) 73
b) 78
c) 76
d) 70

10) Look at this series: 0.15, 0.3, ____, 1.2, 2.4, … What number should fill the blank?

a) 0.06
b) 0.9
c) 0.6
d) 1.8

Answer :
1)a, 2)c, 3)d, 4)b, 5)c, 6)a, 7)b, 8)a,9)b, 10)c

Questions Based On Number System

Tags
About The Author
Preety Uzlain Preety Uzlain, MBA-Business Management, Director, CEO & Founder of Govt Jobs Preparation. She has done BCA, MBA and Pursuing Doctorate as per my education qualification and has been one of the main proponents of www.govtjobspreparation.com & www.sarkarinaukri.asia for several years SINCE 2009.
Leave Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: